Maak een afspraak

Raamdecoratie

De juiste raamdecoratie bezorgt jouw woning dé finishing touch. Het creëert sfeer en gezelligheid, en houdt het binnenshuis lekker fris tijdens warme zomerdagen. Van verticale jaloezieën tot elektrische optreksystemen, er is voor ieder wat wils. Ontdek onze verschillende soorten raamdecoratie.


Raamdecoratie of gordijnen kopen? Vanuit de centrale regio Tielt-Winge werken wij in de omgeving rond Tienen, Diest, Aarschot, Leuven…

Gordijnen

De klassieker onder de raamdecoratie: de gordijnen. Overdag houden ze de felle zonnestralen buiten, ’s avonds voorzien ze je van de nodige privacy. Maar het oog wil ook wat natuurlijk! Samen zoeken we naar stijlvolle gordijnen op maat van uw interieur. Er is keuze tussen verschillende kleuren en stoffen. Onze ervaren vakmensen komen nadien met plezier jouw gordijnen plaatsen.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn zéér betaalbare systemen die zowel voor zonwering als raambekleding uiterst geschikt zijn. De strakke afwerking van het rolgordijn op maat geeft je interieur een hedendaags karakter. Rol-elek werkt uitsluitend met leveranciers van kwaliteitsproducten. 

In onze zeer uitgebreide collectie rolgordijnen in textiel, geweven hout of geweven papier vind je zeker het ideale voor jouw interieur: effen of met motief, lichtdoorlatende of verduisterende rolgordijnen, met of zonder zonwerende coating, of liever onderhoudsvriendelijke gordijnstoffen met een teflon-coating? 

Door de talloze afwerkingsmogelijkheden is het rolgordijn niet meer het bescheiden rolgordijntje van weleer: strakke uitvoeringen door toepassingen van o.a. rvs-materialen in onderlat of cassette, of elegante en sfeervolle rolgordijnen door middel van schulpranden of juist niét ... Jij kiest!


Reepgordijnen: Verticale lammellen

Textiel lamellen

Textiele lamelgordijnen laten afhankelijk van de dichtheid van de stof meer of minder daglicht door. Het merendeel van de collectie bestaat uit wasbare stoffen. Ook hier is het aanbod erg groot wat betreft kleuren, motieven en designs.

Kunststof lamellen

De verticale reepgordijnen in kunststof zijn het allermakkelijkst in onderhoud, een doek erover en klaar. Kunststof lamelgordijnen zijn verkrijgbaar in lamel-breedte van 52 mm tot de nieuwe moderne 300 mm. De lamelgordijnen zijn praktisch én esthetisch, ondoorzichtig maar lichtdoorlatend met of zonder gaatjes of gestanste vormen. 

Houten lamellen

Hou je meer van een koloniale invloed of een natuurlijk accent in je woonomgeving? Dan zijn de warme beige en bruine tinten van houten lamelgordijnen een prima keuze!

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen, ook wel Japanse panelen genoemd, komen het best tot hun recht bij grote ramen. Dit product zorgt voor strakheid in een hedendaags interieur. Een rail wordt aan het plafond of in het raamkozijn geplaatst. Aan de wagentjes die in de rail lopen worden met klittenband de verschillende panelen bevestigd. Deze kunnen vervolgens open en dicht geschoven worden. 

Onze paneelgordijnen op maat kunnen bediend worden met een trekstang of een eindeloze ketting. Rol-elek heeft ook hier een uitgebreide collectie aan stoffen of 300 mm brede kunststofpanelen.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen worden ook wel American stores of optrekgordijnen genoemd. De Amerikaanse stores stralen klasse en elegantie uit en passen zowel in een klassiek als in het méést moderne interieur. In ons basisgamma zijn er afmetingen van 4m20 breed met een hoogte van 5m90 mogelijk. Met het maxi XXL-gamma kunnen in beperkte stoffen optreksystemen gemaakt worden tot 10m breed en 2m60 hoog. Deze kunnen zowel manueel als elektrisch bediend worden.

Plisségordijnen

Voor wie een stijlvolle binnenzonwering wil, heeft Rol-elek een collectie plisségordijnen met haast onbegrensde mogelijkheden. Zowel in kleuren, materialen als in toepassingsvormen is er nagenoeg voor ieder raam en situatie een oplossing. De geplisseerde doeken geven tegen daglicht een eigen sfeer en de honingraatstructuur van de Duette-doeken geven dan weer een totaal ander effect.

Jaloezieën

Rol-elek biedt een heel gamma: kunststof jaloezieën, aluminium jaloezieën, houten jaloezieën…  Allemaal zijn ze gemakkelijk op te trekken en te oriënteren volgens de gewenste lichtinval. De traditionele jaloezieën zijn weer in. Als je ziet hoe trendy, ja soms zelfs minimalistisch ze ogen, dan begrijp je waarom. 

Wij hebben steeds jaloezieën op maat gemaakt, verkrijgbaar in zeer veel kleuren en uitvoeringen. Bovendien kan je bij ons terecht voor zowel verticale als horizontale jaloezieën.

Roljaloezieën

Het belangrijkste kenmerk van een roljaloezie? De 2 stoflagen die ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Dankzij de kantelbare lamellen bepaal je zelf hoeveel licht je in huis krijgt. Er zijn verschillende soorten roljaloezieën beschikbaar. Wij helpen je graag bij de keuze van de juiste kleur en stof voor jouw interieur.

Duo-Roll

De Duo-Roll rolgordijnen zijn de nieuwste vorm van raamdecoratie, waarbij je overdag vrij zicht naar buiten hebt, en ’s avonds de inkijk van buiten naar binnen kan belemmeren. Waar vroeger moest overgegaan worden tot het plaatsen van 2 afzonderlijke rolgordijnen, één met een transparante en één met een verduisterende stof, bieden de Duo-Roll gordijnen een meer passende en eenvoudiger oplossing. 

De stof van dit systeem is immers opgebouwd uit enerzijds lichtdoorlatende en anderzijds doorzichtige (transparante) stroken. Het doek loopt in een lus op het rolgordijn, en kan hierdoor in 2 posities worden gehangen: open of gesloten stand. Het doek kan op iedere gewenste hoogte neergelaten of opgetrokken worden met een eenvoudige kettingbediening. Wat de stoffen betreft, kan een keuze gemaakt worden uit een rijke waaier aan kleuren en mogelijkheden.

Harol verduisteringsscreens

Geen streepje licht... als het echt donker moet zijn! Verduisterende screens zijn screens die een slaapkamer, projectieruimte, kantoor … optimaal verduisteren en toch ook verluchten. 

De voordelen:
  • Licht- maar niet luchtdicht: het glasvezeldoek met coating en lichtwerende borstels laat geen streepje licht binnen
  • Gladjes uitgerold, onzichtbaar opgerold: de speciaal ontworpen onderlat houdt het doek op spanning en is uitgerust met een lichtwerende, rubberen strip

Plaatsing, garantie en herstelling

Raamdecoratie gekocht? Ons goed opgeleide personeel komt de gordijnen ophangen bij jouw thuis.

Treden er laten problemen op? Laat jouw raambekleding herstellen door ons. Voor raamdecoratie varieert de waarborg van 1 tot 10 jaar.