Maak een afspraak

Raamdecoratie

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn zéér betaalbare systemen die zowel voor zonwering als raamdecoratie uiterst geschikt zijn. De strakke afwerking van het rolgordijn geeft uw interieur een hedendaags karakter. Rol-elek werkt uitsluitend met leveranciers van kwaliteitsproducten.

In onze zeer uitgebreide collectie rolgordijnen in textiel, geweven hout of geweven papier vindt u zeker het ideale voor uw interieur : effen of met motief, lichtdoorlatend of verduisterend, met of zonder zonwerende coating, of liever onderhoudsvriendelijke stoffen met een teflon-coating ?

Door de talloze afwerkingsmogelijkheden is het rolgordijn niet meer het bescheiden rolgordijntje van weleer : strakke uitvoeringen door toepassingen van o.a. RVS-materialen in onderlat of cassette, of elegante en sfeervolle rolgordijnen door middel van schulpranden of juist niét ... U kiest !

Reepgordijnen: Verticale lammellen

Textiel lamellen

Textiel laat afhankelijk van de dichtheid van de stof meer of minder daglicht door. Het merendeel van de collectie bestaat uit wasbare stoffen. Ook hier is het aanbod erg groot wat betreft kleuren, motieven en designs.

Kunststof lamellen

zijn het allermakkelijkst in onderhoud, een doek erover en klaar. Kunststoflamellen zijn verkrijgbaar in lamel-breedte van 52 mm tot de nieuwe moderne 300 mm. De kunststoflamellen zijn praktisch én esthetisch, ondoorzichtig maar lichtdoorlatend met of zonder gaatjes of gestanste vormen.

Aluminium lamellen

Onze aluminium lamellen zijn van hoogwaardige kwaliteit en in diverse uitvoeringen beschikbaar. Zelfs de look van geborsteld RVS behoort tot de mogelijkheden !

Houten lamellen

Houdt u meer van een koloniale invloed of een natuurlijk accent in uw woonomgeving ? Dan zijn de warme beige en bruine tinten van hout een prima keuze !

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen, ook wel Japanse panelen genoemd, komen het best tot hun recht bij grote ramen. Dit product zorgt voor strakheid in een hedendaags interieur. Een rail word aan het plafond of in het raamkozijn geplaatst. Aan de wagentjes die in de rail lopen worden met klittenband de verschillende panelen bevestigd. Deze kunnen vervolgens open en dicht geschoven worden.

Paneelgordijnen kunnen bediend worden met een trekstang of een eindeloze ketting. Rol-elek heeft ook hier een uitgebreide collectie aan stoffen of 300 mm brede kunststofpanelen.

Vouwgordijnen

Ook wel optrekgordijnen genoemd, stralen klasse en elegantie uit en passen zowel in een klassiek als in het méést moderne interieur. In ons basis-gamma zijn er afmetingen van 4m20 breed met een hoogte van 5m90 mogelijk. Met het maxi XXL gamma kunnen in beperkte stoffen vouwgordijnen gemaakt worden tot 10m breed en 2m60 hoog. Deze kunnen zowel manueel als elektrisch bediend worden.

Plisségordijnen

Voor wie een stijlvol perfecte binnenzonwering wil heeft Rol-elek een collectie plisségordijnen met haast onbegrensde mogelijkheden. Zowel in kleuren, materialen als in toepassingsvormen is er nagenoeg voor ieder raam en situatie een oplossing. De geplisseerde doeken geven tegen daglicht een eigen sfeer en de honing-raatstructuur van de Duette-doeken geven dan weer een totaal ander effect.

Jaloezieën

Rol-elek biedt een heel gamma aan horizontale jaloezieën in kunststof, aluminium en hout, gemakkelijk op te trekken en te oriënteren volgens de gewenste lichtinval. De traditionele jaloezieën zijn weer in. Als je ziet hoe trendy, ja soms zelfs minimalistisch jaloezieën ogen, dan begrijp je waarom.

Steeds op maat gemaakt verkrijgbaar in zeer veel kleuren en uitvoeringen.

Duo-Roll

De Duo-roll is de nieuwste vorm van raamdecoratie, waarbij u overdag vrij zicht naar buiten heeft, en ’s avonds de inkijk van buiten naar binnen kan belemmeren. Waar vroeger moest overgegaan worden tot het plaatsen van 2 afzonderlijke rolgordijnen, één met een transparante en één met een verduisterende stof, biedt de Duo-Roll, een meer passende en eenvoudiger oplossing.

De stof van dit systeem is immers opgebouwd uit enerzijds lichtdoorlatende en anderzijds doorzichtige (transparante) stroken. Het doek loopt in een lus op het rolgordijn, en kan hierdoor in 2 posities worden gehangen : open of gesloten stand. Het doek kan op iedere gewenste hoogte neergelaten of opgetrokken worden met een eenvoudige kettingbediening. Wat de stoffen betreft, kan een keuze gemaakt worden uit een rijke waaier aan kleuren en mogelijkheden.

Verduisteringsscreens

Geen streepje licht... als het echt donker moet zijn ! Harol -verduisteringsscreens zijn screens die een slaapkamer, projectieruimte, kantoor … optimaal verduisteren en toch ook verluchten.

De Voordelen:
  • Licht- maar niet luchtdicht: het glasvezeldoek met coating en lichtwerende borstels laten geen streepje licht binnen
  • Gladjes uitgerold, onzichtbaar opgerold: de speciaal ontworpen onderlat houdt het doek op spanning en is uitgerust met een lichtwerende, rubberen strip